Kaj je Krovstvo?

Kaj je Krovstvo?

Za mnoge lastnike hiš predstavlja poškodovana strešna kritina veliko težavo, saj lahko na koncu škoda povzroči veliko stroškov, ki so potrebni za popravilo. Teh pa si veliko ljudi ne more privoščiti, sploh v teh kriznih časih.

Dejstvo je, da preden se odločite za kakršno koli delo ali izvajalca preverite pri podjetjih, ki se ukvarjajo s krovstvom. Nekateri ponujajo brezplačen osnovni pregled, ki vam bo povedal v kakšnem stanju je streha, kakšna popravila so potrebna in kakšne stroške si lahko nakopate, če popravila strehe ne opravite. Za konec lahko še naletite na inšpekcijsko službo, ki bo preverila zadostnost vaše strehe in vas morebiti kaznovala.

Krovstvo Klemaks

ZAKAJ POTREBUJEM PREGLEDE STREŠNE KRITINE?

Kratek odgovor je: da preprečite nadaljnje poškodbe in stroške. Krovci vam lahko med pregledom strehe temeljito preverijo vsak kotiček in špranjo ter zagotovijo neprepustnost strehe. Če mislite, da vam bo popravilo predstavljalo velik strošek, se predhodno pozanimajte o oceni stroškov pri izbranem izvajalcu storitev iz krovstva. Najbolje je, da primerjate cene večih izvajalcev, da dobite najugodnejšo možnost za kvalitetno popravilo. Če se ne boste odločili za popravilo, se je dobro vsaj pozanimati o stanju strešne kritine in morebitnih težavah v prihodnosti.

KAKO JE S PLAČILOM?

Veliko podjetij opravi osnovne preglede brezplačno, tako da lahko pridobite mnenje in ocene iz večih strani. V kolikor imate strešno kritino zavarovano, vam lahko krovci ocenijo približne stroške ter svetujejo kakšna je možnost odobritve zahtevka glede na stanje strešne kritine. Kar se pa same cene tiče, morate najti uravnoteženo kombinacijo med ceno storitve in kakovostjo.

KJE NAJDEM USPEŠNE KROVCE?

Iskanje uspešnih in izkušenih krovcev je lahko zelo enostavno. Sploh če imate kakšnega prijatelja ali znanca, ki vam lahko kakšnega krovca priporoči. Nato se lahko obrnete na njih za nadaljnje informacije. Je pa veliko ponudb na voljo tudi na spletu ali pa je kakšno podjetje celo v vaši okolici.

KAKO JE S PREGLEDI?

Pri pregledih strehe ni natančno določenega urnika, a vendarle izkušeni krovci in strokovnjaki priporočajo, da se strešna kritina pregleda dvakrat letno. Pred zimo in spomladi. A v vsakem primeru lahko pregled opravite bilo kateri dan v letu, edino upoštevajte to, da se bo vaše popravilo prestavilo v primeru dežja.