Metafizika nespečnosti prvi del

Metafizika nespečnosti prvi del

Verjetno veste kako je to ko greste v posteljo, se premetavate v njej za uro ali dve in molite, da bi zaspali. Bolj se silite, da bi zaspali bolj ste budni. Ko pa vam vendar le uspe da bi zaspali pa vam budilka že zvoni. Veliko od nas je ujeto v ta zlobni krog nespečnosti.

Morda vam spati in iti v posteljo ni problem. Največji problem je kadar se zbudimo nekje ob enih ali treh zjutraj in takrat ne moramo zaspati. Morda se ne zavedamo ampak naše telo ima različne funkcije kadar spimo in ob tej jutranjih urah skrbi za naša jetra  ni njihovo obnovo. Pomembno nalogo ima tudi zaloga glicogena v našem telesu. Ta se nahaja v naših mišicah in jetrih iz glukoze. Njegova naloga je da poveča level krvnega sladkorja, ali pada, zato vsi tisti , ki se zbujamo ob takih urah se lahko vprašamo ali imamo dovolj visok krvni sladkor.

Kadar naš krvni sladkor pade, je delo jeter da naredijo glukagon, to je substanca ki pomaga razgrajevati kompleksne ogljikove hidrate, ki jih spremeni v glukozo ali krvni sladkor, ta pa kasneje potuje po telesu, ki povečuje krvni sladkor. Če je krvni sladkor nestabilen lahko vodi do problemov z našimi jetri itd.

Ali ste izgubili službo? Vas je zapustil partner? Se vam je življenje obrnilo na glavo? Verjetno krivite samega sebe za vse kar se vam dogaja. Vse ta dogajanja nam lahko povedo ali samo pokažejo, da ne moremo kontrolirati našega toka življenja. Edino kar lahko kontroliramo je kako bomo odreagirali na spremembe. Pomembno je tudi da se zavedamo, da ne moremo živeti ali v prihodnosti ali v preteklosti, če imamo strah ali smo živčni se bojimo teh dveh časovnih spektrov. Živeti moramo tukaj in zdaj.

Kako bomo spali nam pomaga in se odraža pri tem kako se bomo obnašali in počutili tako fizično in psihično. Kako se bomo soočali s stresom, kako se bomo razumeli z drugimi ljudmi, če se zbudite utrujeni ne glede na to koliko ur ste spali imate verjetno težave s spanjem.

Velike težave ali spremembe nam lahko spremenijo naš spanec. Kadar je preveč stvari, ki nas obremenjujejo potisnemo težave v  našo podzavest. Prisiljeni smo, da se soočimo z našimi strahovi, ki smo jih ignorirali mnoga leta.

Veliko letna nespečnost pomeni, da se ne znamo sprostiti , počutimo se nevarno in ne znamo pustiti stvari v preteklosti.

Veliko ljudi, ki ne more spati imajo veliko energije, ki je velikokrat povezana z nevrotični dejanji. Po navadi ljudje postanejo taki, ker hočejo sami sebe zamotiti, da se ne bi ukvarjali s resničnimi problemi. Veliko ljudi, ki trpi nespečnost je zelo inteligentnih vendar ne znajo dolgo ostati motivirani. Če ne spimo dosti je tudi naš fokus na psu.