Želim podaljšati lase – katero tehniko naj izberem?

Želim podaljšati lase – katero tehniko naj izberem?

Izmed množice različnih metod pritrjevanja podaljškov, se moramo odločiti za pravo. Izbira je lahko naporna, predvsem kadar se za tovrstne postopke odločamo prvič v življenju. Navodila za podaljševanje lahko najdete na številnih spletnih straneh, le malo pa jih vsebuje natančna pojasnila v zvezi s prednostmi in slabostmi določenih metod. Le to si boste izbrali sami, ob branju našega članka pa boste izvedeli nekaj več o metodi pritrjevanja s keratinskimi lepili.

Zakaj izbrati keratinske podaljške?

  • Keratin je naravna snov

Keratin je snov, ki je naravno prisotna v našem telesu. Vsebujejo jo naši lasje in tudi naši nohti. Odgovorna je za trdnost las in nohtov, ter jim daje obliko. Zaradi tega, ker je telesu znana, se ob stiku s keratinskimi lepili ne pojavijo neželene reakcije. Keratinski podaljški se namreč lepijo na naravno rastoče lase, s tem pa povečini pride do stika z lasiščem.

  • Metoda je dolgotrajna

Podaljški za lase, ki se pritrjajo s pomočjo keratinskega lepila se lahko ob pravilni negi nosijo od štiri do šest mesecev. To je torej ena izmed trajnih metod podaljševanja las, kar pomeni, da vsakodnevno vstavljanje in odstranjevanje ni potrebno. S takimi podaljški prihranimo čas, saj se negujejo enostavno, skupaj z našimi lasmi.

  • Nega je enostavna

Pri negi je potrebno paziti le na nekaj manjših stvari. To je, da jih ne peremo v roku 48 ur od pritrditve, da jih razčešemo pred pranjem, direktno ne segrevamo področja s keratinskim lepilom in ne uporabljamo izdelkov, ki vsebujejo alkohol, aceton ali žveplo. S podaljški je potrebno paziti tudi pri kopanju, saj lahko klor v bazenih ali slana voda v morju razrahlja lepilo. Pranje in sušenje ter uporaba kodralnikov, likalnikov in drugih pripomočkov za urejanje las je sicer nezahtevno opravilo. Ker so tako ali tako močno pritrjeni, so keratinski podaljški eni izmed manj zahtevnih za nego.

Kaj pa cena?

Zgoraj našteti razlogi so definitivno eni izmed tistih, zaradi katerih bi se takoj odločile za keratinske podaljške. Cena je ena izmed tistih razlogov, zaradi katerih se splača o postopku razmisliti. Če nimamo kar zajetnega kupčka denarja, se bomo morda morali odločiti za kakšno drugo metodo, na primer clip on. Keratinski podaljški so namreč zaradi svoje kvalitete med najdražjimi izmed vseh podaljškov. Tako lahko ob odločitvi zanje resnično pričakujete dolgotrajno lepe lase, ki ponujajo kar največ iz sveta podaljševanja las. K ceni, ki jo imajo sami podaljški za lase, moramo prišteti še ceno pritrjanja na naše lase.