Aplikacija je računalniški program, ki ga razvijejo razvijalci z namenom, da uporabnikom programa zagotavlja določene uporabne lastnosti. Aplikacije se lahko uporabljajo v podjetjih, na mobilnih telefonih ali v spletnih brskalnikih.

Aplikacijska programska oprema se v veliki meri uporablja za podporo uprave v vladnih agencijah in podjetjih. Aplikacijska programska oprema je delno standardna programska oprema, v veliki meri pa se kot individualna programska oprema uporabljajo industrijske rešitve, prilagojene posamezni aplikaciji. Na področju strateške in gospodarske programske aplikacije v podjetju (kot so sistemi za načrtovanje poslovnih virov ali programska oprema portala) govorimo tudi o poslovnih aplikacijah, poslovni programski opremi ali podjetniški programski opremi.

Mobilne aplikacije je mogoče kupiti prek trgovine z aplikacijami, ki je integriran v mobilni operacijski sistem in nameščen neposredno na napravi. Do spletnih aplikacij za mobilne naprave dostopate prek spletnega brskalnika mobilne naprave in jih ni treba namestiti.

Posebna oblika aplikacijske programske opreme so spletne aplikacije. Do njih dostopate z delovne postaje ali mobilne naprave prek spletnega brskalnika. Spletne aplikacije, za razliko od namiznih aplikacij, ne zahtevajo posebnega operacijskega sistema.

Dovolite nam, da z vami sodelujemo pri razvoju aplikacije po meri.